Het Amerikaanse televisienetwerk Fox werkt samen met het media bedrijf Endemol, aan een nieuwe televisie show.

De setting voor de reality show is een klein bedrijf, dat zich door de economische crisis moet loodsen.
De deelnemers doen dienst als werknemers binnen het bedrijf, en omdat het nu eenmaal crisis is, moet 1 van hen elke week vertrekken.

Het grote verschil met de echte bedrijfswereld, is dat niet de baas, maar de werknemers zelf beslissen, wie er moet vertrekken.

Endemol kwam met het idee naar voren, omdat het volgens hen volledig binnen de economische situatie van vandaag past.

Zoals te verwachten, zijn er al enkele vakbonden die het idee compleet ongepast vinden, wat zeker te begrijpen valt.
In zekere zin, maakt dit soort programma een karikatuur van de huidige economische problemen en zal er veel controverse rond ontstaan.

De lanceringdatum voor de show is nog niet bekend gemaakt door Fox, maar er is al heel veel aandacht voor het concept op zich vanuit de media en de bedrijfswereld.

Persoonlijk vind ik dat alles moet kunnen tot op zekere hoogte, en dit is 1 van die dingen.
Maar ik kan me inbeelden, dat organisaties die zich op dit moment volop inzetten om de werkgelegenheid te behouden binnen de wankele economie, hier problemen mee hebben.

Ook werd er vermeld dat de format gebaseerd is op het reeds bekende Big brother, ik betwijfel wel of dit een voordeel is. Big brother boeit het grote publiek al lang niet meer in de zelfde mate als tijdens de eerste uitzendingen, en de formule lijkt mij tot op de limiet uitgemolken.

Posted by Fakie - 14/04/09 - 0 comments